Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert-özön

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokorba szedtük a legjobb desszerteket, ha tehát valami igazán kalandos finomságra vágysz, csak ki kell választanod, melyiket kívánod éppen meg. Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted ezeket a páratlan finomságokat.

 

{KEPGALERIA}

 

Máktorta meggyes-habos krémmel

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához

- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 dkg Rama margarin (vagy vaj)
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítés

A porcukrot keverjük habosra a margarinnal és a két egész tojással, majd adjuk hozzá a tejet is. Állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a sütőporral és a darált mákkal összekevert lisztet, és addig keverjük, míg a tészta szép sima lesz.
A tortaformát vékonyan zsírozzuk és lisztezzük ki, öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

Meggyes krém hozzávalói

- 25 dkg mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín (vagy Hulala)
- 30 dkg meggy (cukrozott)
- csokoládé a díszítéshez

A meggyet pár órával a felhasználás előtt magozzuk ki, cukrozzuk be, alaposan csepegtessük le, majd kb. a felét pépesítsük botmixerrel.


A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd apránként keverjük hozzá a pépesített meggyet. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd szintén apránként, óvatosan keverjük hozzá a meggyes krémhez.


A teljesen kihűlt tortát éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó tésztalapot kenjük meg a meggyes-habos krémmel. Ezután a maradék meggyet ízlés szerint osszuk el a krém tetején, helyezzük rá a másik tortalapot, majd tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Végül a maradék krémmel vonjuk be a torta külső felét is.


A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint csorgassuk a tortára. Az elkészült tortát helyezzük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL