Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert-özön

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokorba szedtük a legjobb desszerteket, ha tehát valami igazán kalandos finomságra vágysz, csak ki kell választanod, melyiket kívánod éppen meg. Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted ezeket a páratlan finomságokat.

 

{KEPGALERIA}

 

Barackos málnás sütemény

Hozzávalók

- 1 cs leveles tészta
- sárgabarack vagy őszibarack (befőtt is lehet)
- málna
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek barna cukor
- mandulaforgács


Elkészítés

Az előnyújtott leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni. Ha meg van, akkor tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a széleit hajtsuk be, hogy kb. 2 cm-es szegélyt kapjunk. Szórjuk meg a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd osszuk el rajta a jól lecsepegtetett, és feldarabolt barackot, és a málnaszemeket. Végül a gyümölcsök tetejét szórjuk meg mandulaforgáccsal.


Helyezzük a tepsit előmelegített sütőbe, és magasabb hőfokon süssük kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre, hogy a tészta jó ropogós legyen. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.


Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL