Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert-özön

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokorba szedtük a legjobb desszerteket, ha tehát valami igazán kalandos finomságra vágysz, csak ki kell választanod, melyiket kívánod éppen meg. Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted ezeket a páratlan finomságokat.

 

{KEPGALERIA}

 

Almás rétes filotésztából


Hozzávalók 4 db réteshez


- 20 dkg liszt
- 2 g só
- 145 ml víz
- 15 ml olívaolaj
- kukoricaliszt a nyújtáshoz

Elkészítés


A lisztet, a sót, és a vizet robotgéppel összekeverjük. Amikor a tészta már kezd összeállni, vékony sugárban belecsorgatjuk az olívaolajat, majd közepes fokozaton 3-4 percig tovább dagasztjuk, hogy egy lágyabb, sima tésztát kapjunk.
A tésztát egy kicsit átgyúrjuk, és négy részre osztva, gombóccá formáljuk. Kukoricaliszttel megszórt tálcára helyezzük, folpack fóliával lefedjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.


A pihentetett tésztát sodrófával egész vékonyra nyújtjuk, nedves konyharuhára helyezzük, és megszórjuk a töltelékkel.

Töltelék


- alma
- mazsola
- cukor
- őrölt fahéj
- citromlé
- vaníliás cukor


Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, egészen vékonyra szeleteljük, majd citromlével megcsepegtetjük. Megszórjuk ízlés szerint kristálycukorral, őrölt fahéjjal, és hozzákeverjük a mazsolát is. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.


A konyharuhára helyezett filotésztára ráterítjük a lecsepegtetett almás tölteléket, a két oldalát behajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük.


Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól kicsit távolabb ráfektetjük a feltekert réteseket. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.


Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, majd éles késsel, ízlés szerint felszeleteljük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL