Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Halloweeni étkek az asztalon

Szerző:
Szabó Anna
Mi is legyen a terítéken Halloweenkor? Tán kígyó, béka, különféle csontvázak mindenféle bogarakkal díszítve? Ez azért egy kicsit túlzás, van jobb ötletünk! Legyen jó sok tök, sárga tök, de te vajon mit főzöl? Tarts velünk és készüljünk együtt a Halloweenra!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Boszorkány ujjak

Hozzávalók:

Linzertésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg Rama
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 tojás
1 kiskanál keményítő

Díszítéshez:
Piros lekvár
Szeletelt mandula

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, utána leszakadt ujjformákat készítünk, formázunk.

A körmök helyére kicsike mélyedést csinálunk, nagyon kevés lekvárt rakunk bele, odaragasztjuk a mandulát és késsel bevágjuk az ujjak barázdáit.

Ramával kikent, kilisztezett, előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Miután megsült, az ujjak végét belemártjuk piros lekvárba.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL