{KEPGALERIA}
Parmezános csirkés szendvics
Hozzávalók:
• Parmezános csirke 4 db csirkemellből
• 1 nagy bagett, vagy 4 szendvicshez elegendő kenyér ízlés szeirnt
• Zöldsaláta
• 4 szelet sajt
Parmezános csirke hozzávalók:
4 db csirkemell filé (kb. 65-75 dkg összesen)
250 g mozzarella
120 g parmezán
1 l passzírozott paradicsom, passata di pomodoro
Fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 csészényi (kb. 5 dkg) zsemlemorzsa
Só
Bors
Szerecsendió
2 evőkanál olívaolaj
Olaj, vaj a sütéshez
Parmezános csirke elkészítése:
A parmezános csirke készítése egy egyszerű paradicsomszósz főzésével kezdődik.
Vágjuk hozzá apróra a hagymát és a fokhagymát. A hagymát kb. 5 perc alatt pároljuk üvegesre közepes lángon, az olívaolajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk együtt fél percig. Öntsük fel a passzírozott paradicsommal, és fedő alatt, alacsony lángon főzzük fél órát. Szükség esetén hígítsuk vízzel, de ez a passzírozott paradicsom minőségétől függ, és egészen sűrű szószt kell, hogy kapjunk. A végén ízesítsük sóval, borssal és apróra vágott vagy szárított bazsalikommal.
Két aprócska kis trükk: a paradicsomszószba főzzünk bele egy parmezán sajt másra már nem használható, kemény szélét is, és a csirke sütése után megmaradt kevés olajos vajat is öntsünk hozzá a szószhoz.
Miközben a paradicsomszósz fő, készítsük elő a csirkéket. A fél csirkemelleket tegyük műanyag fólia közé, és klopfoljuk ki. Egyenletes, kb. 1 cm vastagságú szeleteket kapjunk. Ízesítsük őket sóval, borssal, és egy kis reszelt szerecsendióval.
A húst most be kell panírozni, bár nem az itthon megszokott módon. Verjük fel a tojásokat egy kis sóval egy tányérban, és keverjük össze a reszelt parmezán felét a zsemlemorzsával egy másik tányérban. Először mártsuk bele a húst a felvert tojásokba (liszt nem szükséges hozzá), aztán a morzsás parmezánba. Kevés olaj és vaj keverékében süssük mindkét oldalán kb. 5 percig, amíg a színe szép aranybarna nem lesz.
Ha kész a csirke és a paradicsomszósz, akkor ideje összeállítani az ételt. Melegítsük be a sütőt 200 fokra. Egy kb. 25×35 cm-es tűzálló tál vagy tepsi alját kenjünk ki vékonyan a paradicsomszósszal, és tegyük erre a csirkéket.
Tegyünk a csirkék tetejére néhány kanálnyit a paradicsomszószból, helyezzük rá a felszeletelt mozzarellát, és szórjuk meg a maradék parmezán sajttal.
Tegyük a forró sütőbe, és kb. 15 perc alatt süssük készre. Akkor jó, amikor a parmezán már elkezd barnulni a tetején.
Parmezános csirkés szendvics elkészítése:
Először el kell készíteni magát a parmezános csirkét.
A parmezános csirkés szendvicshez tulajdonképpen bármilyen kenyér használható. Vágjunk egy bagettet ketté, de akár hagyományos fehér kenyér, akár rozs- vagy teljes kiőrlésű kenyér, vagy pl. olasz ciabatta vagy egy nagyobb zsömle is tökéletes ehhez az ételhez.
Vágjuk kb. egy cm-es csíkokra a csirkét, így könnyebb lesz a szendvicset megenni.
Tegyük az egyik bagettra a csirkecsíkokat, és tegyünk rá még paradicsomszószt ízlés szerint. Tegyünk rá még egy kis zöld salátát, illetve szintén ízlés szerint sajtot vagy még egy keveset a paradicsomszószból.
Amerikában a parmezános csirkés szendvics elkészítésének egy másik módja, amikor elkészítés után egy szendvicssütőben alulról-felülről meggrillezik. Így is finom, és még egy teljesen más karaktert lehet megismerni ebből az ételből. Érdemes kipróbálni!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK