Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hello Amerika - Avagy élet a hamburgeren túl

Szerző:
Szabó Anna
Sokszor hallhatjuk azt, hogy Amerikának nincs nemzeti étele. Ez azonban egy nagy tévhit. Mert való igaz, hogy Amerikában sokan fogyasztanak gyorséttermi ételeket, de hidd el, hogy vannak ízletes, finom, hagyományos ételeik! Tarts velünk és bebizonyítjuk, hogy a hamburgeren túl is van élet Amerika gasztro világában!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Borda Texasi módra

Hozzávalók:

15 dkg csípős kolbász
1 vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
1 zöldpaprika
15 dkg tarkabab
15 dkg fehérbab
3 paradicsom
2 dl fehérbor
1 ek. liszt
1 teáskanál cayenne-i bors

Olaj
15 dkg csemegekukorica-konzerv
1/2 marék morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
15 dkg húsos füstölt szalonna
4 szelet vastag csontos karaj

Elkészítés:

A babot egy nappal a főzés előtt beáztatjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk, a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk.

A bordákat megtisztítjuk, majd a borssal, sóval, cayenne-i borssal bedörzsöljük, és olajban megsütjük őket. Ezután a zaftba tesszük a hagymákat, a szalonnát, és megpirítjuk őket.

Kevés lisztet teszünk bele, majd beleöntjük a babokat, a kukoricát, a kolbászt, a felnégyelt paradicsomot, és a kockákra vágott zöldpaprikát. Kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük, majd visszatesszük bele a húsokat, és addig puhítjuk vízzel locsolgatva, amíg puha nem lesz. Végül hozzáöntjük a bort, így pároljuk még egy kicsit, és már kínálhatjuk is

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL