Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hello Amerika - Avagy élet a hamburgeren túl

Szerző:
Szabó Anna
Sokszor hallhatjuk azt, hogy Amerikának nincs nemzeti étele. Ez azonban egy nagy tévhit. Mert való igaz, hogy Amerikában sokan fogyasztanak gyorséttermi ételeket, de hidd el, hogy vannak ízletes, finom, hagyományos ételeik! Tarts velünk és bebizonyítjuk, hogy a hamburgeren túl is van élet Amerika gasztro világában!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Gesztenyés pulyka

Hozzávalók:

75 dkg gesztenye
2 dl tej
1 szikkadt zsemle
10 dkg vaj
30 dkg sertéshús
2 tojás
1/2 teáskanál bors
1 teáskanál majoránna
1 konyhakész 3 kg-os pulyka
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
10 dkg vékony bacon szalonna
50 dkg aszalt szilva
3 dl vörösbor
3 ek. cukor
3 szegfűszeg
1 vöröshagyma
25 dkg csiperkegomba
25 dkg rizs
2 ek. paradicsompüré
2 ek. liszt

Elkészítés:

A gesztenyét bevagdossuk, majd megsütjük, hogy a héja felrepedjen. Ekkor meghámozzuk, majd a megtisztított gesztenyét megfőzzük. Miután leszűrtük, tejet öntünk hozzá, és pépesre főzzük.

Eközben a húst ledaráljuk, a zsemlét beáztatjuk, majd összegyúrjuk a hússal és a gesztenyével. Hozzáadunk még két ek. zsírt, a tojásokat, borssal, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A pulykát megsózzuk, és a gesztenyés tölteléket beletesszük, végül néhány fogpiszkáló segítségével összetűzzük.

A bacon szalonnákat a pulykára tesszük, majd így sütjük 2-3 órát. Eközben a vörösborba tesszük a szilvát, a szegfűszeget, cukrot, és így pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és megpirítjuk a gombával együtt, majd beletesszük a rizst is, kevés vízzel felöntjük, és így pároljuk tovább. A hús levéhez hozzáadjuk a paradicsompürét, lisztet, sóval, borssal ízesítjük, majd egy külön tálba tálaljuk. A pulykát is tálra tesszük, köré rakjuk a rizst, és már fogyaszthatjuk is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL