{KEPGALERIA}
Almás-epres-gyömbéres pite
Hozzávalók:
Tésztához:
45 dkg finomliszt
1 csipet só
30 dkg vaj (hideg, felkockázva)
1.5 dl víz (jéghideg)
Töltelékhez:
0.5 kg eper (felkockázva)
0.5 kg alma (felkockázva)
3 cm gyömbér (reszelve)
1 db vanília (a kikapart mag, vagy vaníliakivonat is jó)
15 dkg nádcukor
3.5 dkg étkezési keményítő
1 citromból nyert citromlé
Tészta Elkészítése:
Összekeverjük a lisztet és a sót, majd a felkockázott hideg(!!!) vajat is hozzáadjuk. Összemorzsoljuk őket úgy, hogy a vaj látható maradjon benne.
Hozzáöntjük a (jéghideg!) vizet, majd ezzel is összedolgozzuk a tésztát.
Laposra formázzuk, majd 20-30 percre a hűtőbe dugjuk.
Kb. egy ökölnyi nagyságot levágunk a tésztából, és félretesszük. A többit kerek formára nyújtjuk, majd kibéleljük vele egy kb. 26-28 cm átmérőjű piteformát. (Az a legjobb, ha a tészta 1-2 centire kilóg a peremnél.)
A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. Ez megy a pite tetejére majd.
Töltelék Elkészítése:
A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.
Összeforgatjuk a cukorral, gyömbérrel, vaníliával, citromlével és keményítővel.
A gyümölcskeveréket beleöntjük a piteformába, majd a tetejére rácsos formában elhelyezzük a tésztacsíkokat.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK