Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hello Amerika - Avagy élet a hamburgeren túl

Szerző:
Szabó Anna
Sokszor hallhatjuk azt, hogy Amerikának nincs nemzeti étele. Ez azonban egy nagy tévhit. Mert való igaz, hogy Amerikában sokan fogyasztanak gyorséttermi ételeket, de hidd el, hogy vannak ízletes, finom, hagyományos ételeik! Tarts velünk és bebizonyítjuk, hogy a hamburgeren túl is van élet Amerika gasztro világában!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Almás-epres-gyömbéres pite

Hozzávalók:

Tésztához:
45 dkg finomliszt
1 csipet só
30 dkg vaj (hideg, felkockázva)
1.5 dl víz (jéghideg)

Töltelékhez:

0.5 kg eper (felkockázva)
0.5 kg alma (felkockázva)
3 cm gyömbér (reszelve)
1 db vanília (a kikapart mag, vagy vaníliakivonat is jó)
15 dkg nádcukor
3.5 dkg étkezési keményítő
1 citromból nyert citromlé

Tészta Elkészítése:

Összekeverjük a lisztet és a sót, majd a felkockázott hideg(!!!) vajat is hozzáadjuk. Összemorzsoljuk őket úgy, hogy a vaj látható maradjon benne.
Hozzáöntjük a (jéghideg!) vizet, majd ezzel is összedolgozzuk a tésztát.
Laposra formázzuk, majd 20-30 percre a hűtőbe dugjuk.
Kb. egy ökölnyi nagyságot levágunk a tésztából, és félretesszük. A többit kerek formára nyújtjuk, majd kibéleljük vele egy kb. 26-28 cm átmérőjű piteformát. (Az a legjobb, ha a tészta 1-2 centire kilóg a peremnél.)
A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. Ez megy a pite tetejére majd.

Töltelék Elkészítése:

A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.

Összeforgatjuk a cukorral, gyömbérrel, vaníliával, citromlével és keményítővel.
A gyümölcskeveréket beleöntjük a piteformába, majd a tetejére rácsos formában elhelyezzük a tésztacsíkokat.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 1 óra alatt készre sütjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL