Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kitűnő vendégváró finomságok

Szerző:
Szabó Anna
Rohamosan közeledik az év vége, amikor mindenhol megfordul egy kisebb-nagyobb vendégsereg. Ezért összegyűjtöttük a legjobb vendégváró falatokat, melyekkel biztos, hogy nem okozol csalódást senkinek!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Halas falatkák

Hozzávalók

• 1 konzerv tonhal saját levében
• 1 konzerv ringli
• 2 teáskanál kapribogyó
• 1 kis fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• Fél dl tokaji aszú
• 2 evőkanál majonéz
• 2 evőkanál olaj
• fél evőkanál édes-nemes pirospaprika
• 1 szelet gouda sajt
• 6 szelet szendvicskenyér

Elkészítés

A tonhal és ringli levét lecsepegtetjük. A kapribogyót apróra vágjuk, a hagymát, a fokhagymát nagyon apróra összevágjuk. A tokaji aszút, a majonézt, a hagymát, a fokhagymát, az olajat, a kaprit és a tonhalat tálba tesszük, villával összetörjük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a paprikát, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd hűtőbe tesszük kb. 1 óra hosszára.

A sajtból kis darabkákat vágunk a díszítéshez. A kenyérszeleteket négyfelé vágjuk, megkenjük a jól lehűlt pástétommal. Mindegyikre teszünk egy kis darab sajtot, ringli darabkát és kapribogyót.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL