{KEPGALERIA}
Csípős paprikakrém és
fokhagymás spenótkrém
Hozzávalók
A paprikakrémhez:
• 1 kis fej hagyma
• 1/2 piros húsú paprika
• 1 ek. csípős paprikakrém
• 5-6 szál snidling
A spenótkrémhez:
• 100 g spenót
• 2 kemény tojás
• 2 gerezd fokhagyma
Elkésztés
A vajkrémet és a krémsajtot keverőtálba szedjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habosra kikeverjük, majd elfelezzük. A paprikakrémhez a hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk/megreszeljük. A paprika ereit, magvait eltávolítjuk, gyufaszálnyi csíkokra, majd apró kockákra vágjuk (néhány csíkot és kockát félreteszünk a díszítéshez), aztán a hagymával és a csípős paprikakrémmel együtt az egyik adag sajtkrémhez keverjük – jócskán csípősnek kell lennie! Csinos tálkába szedjük, a félretett paprikadarabkákkal és néhány szál snidlinggel díszítjük.
A spenótkrémhez a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, egy kevés sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk és néhány levélfoszlány kivételével turmixkehelybe tesszük. A kemény tojásokat felkarikázzuk, 3-4 karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit a spenóthoz adjuk, és botmixerrel péppé törjük, végül az áttört fokhagymával együtt a maradék sajtkrémhez keverjük. Utána sózzuk, borsozzuk, tálkába szedjük, tetejére kócosítjuk a félretett spenótleveleket, és a tojáskarikákkal díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK