Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kitűnő vendégváró finomságok

Szerző:
Szabó Anna
Rohamosan közeledik az év vége, amikor mindenhol megfordul egy kisebb-nagyobb vendégsereg. Ezért összegyűjtöttük a legjobb vendégváró falatokat, melyekkel biztos, hogy nem okozol csalódást senkinek!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Csípős paprikakrém és
fokhagymás spenótkrém

Hozzávalók

A paprikakrémhez:
• 1 kis fej hagyma
• 1/2 piros húsú paprika
• 1 ek. csípős paprikakrém
• 5-6 szál snidling

A spenótkrémhez:
• 100 g spenót
• 2 kemény tojás
• 2 gerezd fokhagyma

Elkésztés

A vajkrémet és a krémsajtot keverőtálba szedjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habosra kikeverjük, majd elfelezzük. A paprikakrémhez a hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk/megreszeljük. A paprika ereit, magvait eltávolítjuk, gyufaszálnyi csíkokra, majd apró kockákra vágjuk (néhány csíkot és kockát félreteszünk a díszítéshez), aztán a hagymával és a csípős paprikakrémmel együtt az egyik adag sajtkrémhez keverjük – jócskán csípősnek kell lennie! Csinos tálkába szedjük, a félretett paprikadarabkákkal és néhány szál snidlinggel díszítjük.

A spenótkrémhez a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, egy kevés sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk és néhány levélfoszlány kivételével turmixkehelybe tesszük. A kemény tojásokat felkarikázzuk, 3-4 karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit a spenóthoz adjuk, és botmixerrel péppé törjük, végül az áttört fokhagymával együtt a maradék sajtkrémhez keverjük. Utána sózzuk, borsozzuk, tálkába szedjük, tetejére kócosítjuk a félretett spenótleveleket, és a tojáskarikákkal díszítjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL