Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kitűnő vendégváró finomságok

Szerző:
Szabó Anna
Rohamosan közeledik az év vége, amikor mindenhol megfordul egy kisebb-nagyobb vendégsereg. Ezért összegyűjtöttük a legjobb vendégváró falatokat, melyekkel biztos, hogy nem okozol csalódást senkinek!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Szicíliai padlizsánragu

Hozzávalók

• 500 g padlizsán
• 250 g paradicsom
• 250 g hagyma
• 3 szál szárzeller
• Só
• Bors
• 50 g kimagozott olívabogyó
• 25 g kapribogyó
• 1+5 ek. (classico) olívaolaj
• 4 ek. vörösborecet
• 1 ek. cukor vagy 2 ek. méz
• Néhány bazsalikomlevél

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánokat 2 cm vastag szeletekre, majd 2 cm-es csíkokra vágjuk, felkockázzuk. Szűrőtálba tesszük, megszórjuk 1 ek. sóval, 30 percig pihentetjük, hogy kesernyés levét kidobja.

A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe merítjük, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva magjaikat eltávolítjuk, húsukat kockákra aprózzuk. A hagymákat és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, durvára vagdossuk.

1 ek. olajat felforrósítunk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, az olíva- és kapribogyót, fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük. Közben a padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk, 3-4 rétegben összehajtogatott papírkendőre terítjük, felitatjuk róla a nedvességet. A maradék 5 ek. olívaolajat felforrósítjuk, beledobjuk a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve aranybarnára sütjük (5-6 perc).
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a borecetet és a cukrot. Élénk tűzön, szüntelenül keverve addig főzzük, amíg a borecet elpárolog, azaz csípős illata elvész (további 3 perc). Ha szükséges, csak a végén sózzuk, mert sok a sós összetevő!

Csinos tálba szedjük, hagyjuk langyosra vagy egészen kihűlni, tálaláskor bazsalikommal díszítjük. Mártogatóként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve vagy tésztasaláta „rakományaként” fogyasztjuk. Biztos siker!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL