.
Rakott krumpli
Hozzávalók
80 dkg krumpli
9 db tojás
másfél szál parasztkolbász
bacon
egy nagy pohár tejföl
ételízesítő
olaj
Elkészítés
Készíts héjában főtt krumplit, majd ha kicsit kihűlt, hámozd meg és karikázd fel. A főtt tojásokat is szeld fel vékony karikákra a kolbásszal együtt.
Most pedig jön a rétegezés kiolajozott tepsibe vagy jénaiba téve a következő sorrendben: krumpli, kevés ételízesítő, tojás, tejföl, kolbász, majd megint krumpli következik egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kerülhet bacon vagy sajt is, tejföllel meglocsolva.
Tipp: sajtot és bacont tehetsz a rétegek közé is, így még dúsabb és laktató ételt tálalhatsz fel.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK