Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Krumpli - Ahogy megszoktuk, és ahogyan talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
A számtalan módon elkészíthető burgonya a mai összeállítás főszereplője. Ha akarom, lehet belőle karfiolos krumplileves, ahogy annak idején a nagymamám készítette, de ne felejtsük ki a sorból a népszerű rakott krumplit; az egyszerű nagyszerű lapcsánkát, mely többek közöttt tócsni néven is ismert; és a krumplis pogácsát sem.

 

.

 

 

Rakott krumpli


Hozzávalók

80 dkg krumpli
9 db tojás
másfél szál parasztkolbász
bacon
egy nagy pohár tejföl
ételízesítő
olaj

Elkészítés

Készíts héjában főtt krumplit, majd ha kicsit kihűlt, hámozd meg és karikázd fel. A főtt tojásokat is szeld fel vékony karikákra a kolbásszal együtt.

Most pedig jön a rétegezés kiolajozott tepsibe vagy jénaiba téve a következő sorrendben: krumpli, kevés ételízesítő, tojás, tejföl, kolbász, majd megint krumpli következik egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kerülhet bacon vagy sajt is, tejföllel meglocsolva.
Tipp: sajtot és bacont tehetsz a rétegek közé is, így még dúsabb és laktató ételt tálalhatsz fel.

gasztro gasztronómia konyhafortélyok krumpli
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL