Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nagyi főztje az a Nagyi főztje

Szerző:
Szabó Anna
Nincs a Földön senki, aki felvenné a kesztyűt bármelyik Nagymamával főzés-sütés terén. Kisgyermek korunkban a nagyi lábánál sertepertéltünk a konyhában. Lestünk minden mozdulatát és csodáltuk, hogy milyen nagyszerű a mi Nagymamának, egy igazi varázsló, aki pillanatok alatt isteni ételeket képes kreálni. Lássunk Nagyitól néhány titkos receptet:

 

{KEPGALERIA}

 

 

Bazsalikomos-sajtos paradicsomleves

Hozzávalók:

• 10 dl paradicsomlé
• 10 dkg sűrített paradicsom
• 1 közepes db vöröshagyma
• 1 ek. ételízesítő
• 1 marék bazsalikom
• só ízlés szerint
• bors, ízlés szerint
• 1 csapott ek. cukor
• 15 dkg füstölt sajt
• 2 ek. napraforgó olaj
• 2 csapott ek. finomliszt

Elkészítés:

A felhevített olajon megfuttatjuk a lisztet. Felöntjük paradicsomlével, paradicsomsűrítménnyel és annyi vízzel, hogy a fazék 3/4-ig legyen.

Hozzáadjuk a fűszereket, illetve a hagymát félbevágva.
Körülbelül fél óráig forraljuk, amíg a hagyma megpuhul. Az elfőtt vizet pótoljuk.

Reszelt füstölt sajttal és friss bazsalikommal kínáljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL