Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nagyi főztje az a Nagyi főztje

Szerző:
Szabó Anna
Nincs a Földön senki, aki felvenné a kesztyűt bármelyik Nagymamával főzés-sütés terén. Kisgyermek korunkban a nagyi lábánál sertepertéltünk a konyhában. Lestünk minden mozdulatát és csodáltuk, hogy milyen nagyszerű a mi Nagymamának, egy igazi varázsló, aki pillanatok alatt isteni ételeket képes kreálni. Lássunk Nagyitól néhány titkos receptet:

 

{KEPGALERIA}

 

 

Csirkemell kicsit másképp

Hozzávalók:

• 2 csirkemell
• 8 közepes méretű sárgarépa
• 2 fej vöröshagyma
• 20 dkg csiperkegomba
• 1 dl tejszín
• 2-2 ek. vegeta és olaj
• 1 ek. rétesliszt
• 1 csokor petrezselyem
• ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk és félbe vágjuk, így négy darab lesz belőle. Vegetával, borssal jól bedörzsöljük.

A megtisztított gombát nagyságától függően félbe vagy negyedekbe aprítjuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük.
A sárgarépát egyforma karikákra vágjuk.

A petrezselymet megmossuk, néhány levelet díszítéshez félreteszünk, a többit felaprítjuk.

A tejszínbe simára keverjük a lisztet Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a hús mindkét felét megpirítjuk rajta. Aláöntünk fél dl vizet, és a fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután hozzátesszük a gombát, a sárgarépát meg a hagymát, és további néhány percig együtt pároljuk.

A puha húst kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A párolt zöldségeket ráöntjük a lisztes tejszínt és jól összekeverjük.
Kevergetve sűrűre főzzük. Vegetával és borssal ízesítjük, majd a húsdarabokat visszateszem a mártásba. Tálaláskor a hús alá öntjük a zöldséges – gombás mártást.

Petrezselyemmel díszítjük, és petrezselymes burgonyával találjuk

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL