Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nagyi főztje az a Nagyi főztje

Szerző:
Szabó Anna
Nincs a Földön senki, aki felvenné a kesztyűt bármelyik Nagymamával főzés-sütés terén. Kisgyermek korunkban a nagyi lábánál sertepertéltünk a konyhában. Lestünk minden mozdulatát és csodáltuk, hogy milyen nagyszerű a mi Nagymamának, egy igazi varázsló, aki pillanatok alatt isteni ételeket képes kreálni. Lássunk Nagyitól néhány titkos receptet:

 

{KEPGALERIA}

 

 

Sült tészta

Hozzávalók:

• 1 ek. olívaolaj
• 500 g apró fejű gomba, félbevágva
• 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
• 300 g friss spenótos - sajtos mártás
• 300 ml tej
• 50 g parmezán sajt (de lehet trappista sajt is)
• 300 g rizsszem alakú tészta

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt. Hevítsük fel az olajat nagy serpenyőben, tegyük bele a gombát, és nagy lángon süssük 5 percig, amíg enyhén aranyszínűre nem pirul. Mérsékeljük alatta a lángot, adjuk hozzá a fokhagymát, és azzal is süssük 2 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tegyük egy lapos, 1,5 literes tűzálló tálba.

Tegyük a spenótos- sajtos mártást, a tejet, a sajt felét és a tésztát egy nagy tálba. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk meg.

Öntsük a gombákra, és szórjuk rá a maradék sajtot.
Süssük 45 percig, amíg a tészta megpuhul, és a folyadék nagy részét magába szívja.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL