Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tálban sült lasagne

Szerző:
Szabó Anna
Az a különleges benne, hogy nem tepsiben készül, hanem mindenkinek külön tányérban, és ráadásul pillanatok alatt kész. Könnyen elkészíthető a spenótos, padlizsános, cukkinis változata is, csak egy réteg zöldséget kell teríteni a hús fölé.
Hozzávalók:

- főtt és lecsöpögtetett darálthús
- 1/3 csésze ricotta túró
- 1/2 csésze cukormentes spagettiszósz
- 1/4 csésze felaprózott mozzarella sajt
- 2 kanál parmezánsajt
- 1 csésze spagettipótló - ez lehet akár gyalult tök, spárga stb. A lényeg az, hogy úgy nézzen ki, mint a spagetti.


Elkészítés

1. Főzzük meg és csurgassuk le a szénhidrétmentes spagettipótlékot.

2. A húst pirítsuk meg sóval és borssal. A végén öntsük le róla a fölösleges zsiradékot.

3. Melegítsük meg a ricottát (mikróban).

4. Rétegezzük le a hozzávalókat a tányérokban: a tésztapótlót, a ricottát, a darálthúst, a mozzarellát, a spagettiszószt és a tetejére a parmezánt. 

Llegtöbbünk nem is magáért a spagettiért él-hal, inkább csak a különböző fűszeres szószokat kívánjuk. Így aztán könnyen búcsút is tudunk mondani a szénhidrátban gazdag tésztáknak. A szószokat például zöldségekre is rakhatjuk, akár cukkini-karikákra, pirított káposztára, padlizsáncsíkokra.

De segítségünkre lehetnek az ázsiai ízek is: a shirataki tészta, ami szinte csak rostokból áll, vagy a tofutészta.

Nehézségi fok:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL