{KEPGALERIA}
A siker egyik titka a piskótatekercs esetében, hogy a süteménytésztát még melegen kell felgöngyölni, majd hagyni kell ilyen formában kihűlni, és csak utána megtölteni a vajas vagy tejszínes, esetleg lekváros vagy gyümölcspürés krémmel.
Ha hosszú és vékony tekercset szeretnél, a hosszanti oldalon kezdd a tekercselést, a papírt használd szamárvezetőként. Ha nagyobb szeletekre vágysz, a rövid oldalról göngyöld fel.
És ne feledd: a tojásfehérjét verd fel jó keményre, a tésztát süsd meg gyorsan!
Hozzávalók az alaptésztához:
30g vaj
4 tojás
75g porcukor
75g liszt
Elkészítés
1. Sütőlapra fektess egy nagy ív sütőpapírt. Ecsettel kissé vajazd meg. Egy lábásban olvassz meg 30g vajat, és tegyük félre. Tegyél egy tálba 3 tojássárgáját és 75g porcukrot. Habverővel keverd 3 percig, amíg kifehéredik.
2. Adj hozzá 75g lisztet, és újabb 1 percig keverd. Tegyél habüstbe 4 tojásfehérjét egy csipet sóval. Verd kemény habbá. Gyengéden forgasd bele a habot a cukros keverékbe. A hab csak akkor lesz szép, ha a tál, amiben felvered, tökéletesen tiszta.
3. Egy hosszúkás lapát segítségével terítsd el a tésztát a kivajazott sütőpapíron. Gyorsan dolgozz, de ne törjön össze a tésztában lévő habot. Simítsd el egyenletesen, kb. 1,5cm vastagon. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak a tésztában lyukak vagy túl vékony részek. Gyengéden terítsd el, egészen a szélekig.
4. 230ºC-os sütőben 7-8 percig süsd. Vedd ki a tésztát a sütőből. Teríts egy tiszta, megnedvesített ruhát a gyúródeszkára. Borítsd rá a tésztát. A sütőpapírt ecset segítségével nedvesítsd be. Pihentesd 5 percig, majd az egyik sarkát megfogva húzd le a papírt a tésztáról. Hagyd hűlni 15 percet.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK