Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tekerd és kend! - Avagy a legjobb piskótatekercsek (szerintünk)

Szerző:
Szabó Anna
Sokan úgy tartják, hogy a piskótának lelke van. Ha ez igaz, akkor a piskótatekercsnek még inkább! Igen ám, de mi van akkor, ha nem tudunk ellenállni ennek az isteni finomságnak, bárhogyan is próbálkozunk? Nincs mese, neki kell állni, és elkészíteni - méghozzá a legjobb variációkat.

 

{KEPGALERIA}

 

Piskótatekercs bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók

Tészta:
3 tojás
2dl cukor
2dl finomliszt
2tk sütőpor
1/2dl tej vagy tejföl

Töltelék:
3dl habtejszín
2 dl bogyós gyümölcs, például fekete ribizli vagy fekete áfonya
2-3ek cukor

Díszítés:
Tejszínhab
Bogyós gyümölcsök
Igény szerint pirított, szeletelt mandula.

Elkészítés

1. Béleljünk ki egy tepsit, vagy 30x40 centiméteres süteménytepsit sütőpapírral.

2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.

3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet.

4. A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.

5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.

6. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt.

7. Hagyjuk a tepsivel elfedve teljesen kihűlni, hogy ne repedjen meg felgöngyölés közben.

8. Verjük fel a tejszínhabot. Nyomjuk össze a gyümölcsöket, és keverjük hozzá a cukrot. Óvatosan forgassuk a keveréket a tejszín kétharmadába. A tölteléket terítsük szét a süteményen. Tekerjük föl, és vágjuk fel 10 egyforma darabra.

9. Díszítsük tejszínhabbal és egész bogyókkal a süteményeket. Igény szerint szórjuk meg mandulával.

A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC

Tipp:
Az évszaknak megfelelő bogyós gyümölcsöket használj. Ha mégis a fagyasztott mellett döntesz, előtte félig olvaszd fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL