Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tekerd és kend! - Avagy a legjobb piskótatekercsek (szerintünk)

Szerző:
Szabó Anna
Sokan úgy tartják, hogy a piskótának lelke van. Ha ez igaz, akkor a piskótatekercsnek még inkább! Igen ám, de mi van akkor, ha nem tudunk ellenállni ennek az isteni finomságnak, bárhogyan is próbálkozunk? Nincs mese, neki kell állni, és elkészíteni - méghozzá a legjobb variációkat.

 

{KEPGALERIA}

 

Klasszikus fatörzs

Hozzávalók

8 tojás
300g cukor
3ek rumaroma
1 lap piskóta
1csipet só
3ek kakaópor

Elkészítés

1. Készíts 400g csokoládés vajas krémet és 200g, 3 evőkanálnyi rummal ízesített szirupot. A szükséges mennyiségű krémet 8 tojássárgájából, 1 csipet sóból, 250g kristájcukorból és ugyanennyi vajból, valamint 2 evőkanál cukrozatlan kakaóból készítsd el. Hűtőszekrényben 2 napig eláll.

2. Húzd magad elé a piskótalapot, amelyről előzőleg levetted a sütőpapírt. Ecset segítségével kend meg a tészta egész felületét sziruppal, majd hosszúkás kenőlapáttal terítsd el rajta a vajas krémet úgy, hogy mindenhová egyforma vastagon jusson. Többször simítsd át, hogy egyenletes legyen.

3. A ruha segítségével kezdd el feltekerni a tésztát jó szorosan, hogy szép, szabályos alakja legyen. Amikor az egészet feltekerted, kissé ferdén vágd le a két végét, és kevés krémmel ragaszd a tekercs tetejére, mintha egy valódi fatörzs lefűrészelt ágai lennének.

4. A megmaradt csokoládés krémet tedd hullámos nyílású habzsákba. Vond be a tekercset a krémmel, a fa kérgének egyenetlenségeit utánozva. A széleit is fedd be. Tedd a hűtőszekrénybe, és jól lehűtve találd. Recés késsel szeleteld.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL