Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tekerd és kend! - Avagy a legjobb piskótatekercsek (szerintünk)

Szerző:
Szabó Anna
Sokan úgy tartják, hogy a piskótának lelke van. Ha ez igaz, akkor a piskótatekercsnek még inkább! Igen ám, de mi van akkor, ha nem tudunk ellenállni ennek az isteni finomságnak, bárhogyan is próbálkozunk? Nincs mese, neki kell állni, és elkészíteni - méghozzá a legjobb variációkat.

 

{KEPGALERIA}

 

Feketeerdő tekercs kicsit másképpen

Hozzávalók

4 tojás (kettéválasztva)

180g cukor
50g liszt
50g étkezési keményítő
20g kakaópor
Pár evőkanál porcukor a díszítéshez
100ml tejszín
600g cseresznye (fagyasztott vagy befőtt is jó)
300g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
2ek cseresznyepálinka
3ek meggylekvár (készítheted cseresznyelekvárral is, de úgy meglehetősen édes lesz)

Elkészítés

1. A tojásfehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával verd fel kemény habbá. A tojássárgáját 80g cukorral és 3ek nagyon forró vízzel verd fel krémes habbá.

2. A lisztet keverd össze az étkezési keményítővel és a kakaóporral, majd kis adagokban add a tojássárgás keverékhez, csomómentesre keverd el.

3. Egy tepsit (35x30cm méretűt) bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztamasszát. Melegítsd elő a sütőt 200ºC-ra, majd süsd 8-10 percig. Közben egy konyharuhát nedvesíts be és szórd meg porcukorral.

4. A tésztát közvetlenül a sütőből kivéve – még frissiben – öntsd ki a konyharuhára, és tekerd fel. Tedd félre kihűlni.

5. A tejszínt verd fel 100g cukorral kemény habbá. A cseresznyét mosd és magozd ki, majd keverd össze a túróval (fagyasztott vagy befőtt csereszne is megteszi). A zselatinlapokat áztasd be hideg vízbe, majd oldd fel forró cseresznyepálinkában. Hagyd langyosra hűlni, és keverd össze a túróval, a cseresznyével valamint a felvert tejszínhabbal.

6. A tésztát tekerd ki. Egyengesd el rajta a túrókrémedet, majd tekerd fel újból, és tedd hűtőbe legalább 1 órára.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL