Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tekerd és kend! - Avagy a legjobb piskótatekercsek (szerintünk)

Szerző:
Szabó Anna
Sokan úgy tartják, hogy a piskótának lelke van. Ha ez igaz, akkor a piskótatekercsnek még inkább! Igen ám, de mi van akkor, ha nem tudunk ellenállni ennek az isteni finomságnak, bárhogyan is próbálkozunk? Nincs mese, neki kell állni, és elkészíteni - méghozzá a legjobb variációkat.

 

{KEPGALERIA}

 

Spirálos sütemény

Hozzávalók

½ csésze margarin, plusz a kenéshez
’/3 csésze, plusz 1 evőkanál lágy vaj két részre osztva
2 tojássárgája
½ teáskanál vaníliaaroma
1 csomag kuglófalappor
2-4 evőkanál kakaópor

Elkészítés

1. Egy nagy tálban keverjünk össze ½ csésze margarint, 1/3 csésze vajat, a tojássárgáját és a vaníliát. Elektromos habverővel alacsony fokozaton keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá az alapport, majd jól dolgozzuk össze.

2. Osszuk két részre a tésztát. Az egyik feléhez adjuk hozzá a kakaót és a maradék 1 evőkanál vajat, majd alaposan keverjük el és gyúrjuk össze.

3. A világos színű tésztát két darab zsírpapír között nyújtsuk 45x30x0,3 cm-es téglalappá, majd ugyanígy a kakaós tésztát is. Vegyük le róluk a felső zsírpapírt. Tegyük a világos téglalapot a másik tetejére, majd vegyük le a többi zsírpapírt is. A szélesebbik oldalnál kezdve csavarjuk fel a tésztát, hogy tekercset kapjunk, majd tegyük a hűtőszekrénybe 2 órára.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Kenjük ki margarinnal a tepsiket.

5. Vágjuk a tésztát 3 mm vastag szeletekre. A szeleteket egymástól 2,5 cm távolságra fektessük az előkészített tepsire. Süssük 180 ºC-on 9-11 percig, vagy amíg kissé megbarnulnak.

6. Hagyjuk a tepsiben állni 5 percig, majd tegyük a szeleteket állványra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL