Íme, 13 hamis étel, amit talán minden nap megvásárolsz:
A kaviárt minden más élelmiszernél többször hamisítják. A gyártók legtöbbször más fajtát használnak, mint amit állítanak, illetve színezéssel hitetik el a vásárlóval, hogy az ő termékük valódi. Szakértők szerint csak az ízük alapján rendkívül nehéz megkülönböztetni az egyes típusokat. Az Európában eladott kaviár 1/3-a hamis. A vörös kaviár kamu változatát legtöbbször zselatinból, halléből, olajból és színezékekből állítják elő.
Hogyan kerüld el?
A rendes fekete kaviár nem tökéletes kinézetű, az egyes szemek különböző méretűek. A repülőhal ikrái kissé nagyobbak, mint a lazacéi. Ha a vörös kaviár ragadós, nem pukkan el rendesen és túlságosan halszaga van, akkor az sajnos hamisítvány.
OLVASS TOVÁBB!
Omega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
KÖZÉRZETEz a 6 hétköznapi szokásod rémálmokat okoz a fogorvosnak
Naponta kétszer fogat mosol, időnként fogselymet használsz, és azt hiszed, ezzel minden rendben van? Tévedsz, mert sajnos számos mindennap...
KÖZÉRZETFogszabályozás ár – ennyibe kerül a fogszabályozás manapság
Bár sokszor úgy érezzük, hogy a tökéletes mosoly ára szinte minden pénzt megér, itt az ideje, hogy beszéljünk a költségekről....
Mi a különbség a szemvizsgálat és a látásvizsgálat között?
A köznyelvben gyakran egymás szinonimájaként használjuk, ám a szemvizsgálat és a látásvizsgálat nem ugyanaz. Szemünk egészsége érd...
KÖZÉRZETNyomkodjuk-e a pattanásokat? A La Roche-Posay inkább a hámlasztásban hisz!
A pattanások nyomkodása valós probléma, főleg akkor, ha a tükör előtt állva nem tudsz ellenállni a kísértésnek....
KÖZÉRZETNyári nyomás, őszi nyugi: a pihenés is lehet kimerítő?
Sok ember számára a nyár a boldogság és a kikapcsolódás időszaka. Napsütés, nyaralás, élmények – mindez egyesek számára örömte...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK