Íme, 13 hamis étel, amit talán minden nap megvásárolsz:
Az élelmiszergyártók nem szeretik a pazarlást, mert minél nagyobb veszteséggel dolgoznak, annál több pénzt veszítenek. Kémikusok ezért kifejlesztettek egy transzglutamináz nevű anyagot, ami összefogja a húsdarabokat, hogy az eredmény étvágygerjesztő legyen. Ez a kötőanyag azonban nem veszélytelen. Bár az emberekben és állatokban is termelődik, ha túl sokat viszünk be belőle, allergiás reakciókat, emésztési bántalmakat és cölikáliát válthat ki.
Hogyan kerüld el?
Vásárolj farmon tenyésztett állatoktól származó húst, illetve kerüld a gyorsfagyasztott termékeket. A ragasztott húst könnyű megkülönböztethető a valóditól, mert a benne lévő vonalak nem látszanak természetesnek.
OLVASS TOVÁBB!
Omega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
KÖZÉRZETEz a 6 hétköznapi szokásod rémálmokat okoz a fogorvosnak
Naponta kétszer fogat mosol, időnként fogselymet használsz, és azt hiszed, ezzel minden rendben van? Tévedsz, mert sajnos számos mindennap...
KÖZÉRZETFogszabályozás ár – ennyibe kerül a fogszabályozás manapság
Bár sokszor úgy érezzük, hogy a tökéletes mosoly ára szinte minden pénzt megér, itt az ideje, hogy beszéljünk a költségekről....
Mi a különbség a szemvizsgálat és a látásvizsgálat között?
A köznyelvben gyakran egymás szinonimájaként használjuk, ám a szemvizsgálat és a látásvizsgálat nem ugyanaz. Szemünk egészsége érd...
KÖZÉRZETNyomkodjuk-e a pattanásokat? A La Roche-Posay inkább a hámlasztásban hisz!
A pattanások nyomkodása valós probléma, főleg akkor, ha a tükör előtt állva nem tudsz ellenállni a kísértésnek....
KÖZÉRZETNyári nyomás, őszi nyugi: a pihenés is lehet kimerítő?
Sok ember számára a nyár a boldogság és a kikapcsolódás időszaka. Napsütés, nyaralás, élmények – mindez egyesek számára örömte...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK