Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

7 ok, amiért érdemes megfontolni a vörös hús fogyasztásának csökkentését

Szerző:
Szabó Anna
Vörös hús: egy bűnös élvezet sok ember számára. A vörös húsok - mint a marha, a disznó és a bárány - azonban nem annyira egészségesek, mint amennyire ízletesek. Számos súlyos betegség kiváltó oka lehet a túlzott fogyasztása, ezért a tested is hálás lesz érte, ha időnként növényi fehérjére vagy soványabb húsra cseréled.

Elég gyakran, akár naponta eszel vörös húst? Ha igen, fontold meg a fogyasztásának csökkentését. Egy kis extra motivációért összeszedtünk 7 komoly okot, amiért érdemes lenne ezen elgondolkodni: 

Rákkeltő

Rengeteg kutatás sugallja, hogy a vörös húsok fogyasztása szerepet játszik a rák kialakulásában. A vezető egészségügyi szervezetek mind arra intenek, hogy korlátozzuk a vörös és feldolgozott hústermékek bevitelét, az emberi szervezet egészségére veszélyes hatásokra hivatkozva.


 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL