KÖZÉRZET

Alvási nehézségekkel küzdesz? 6 jele annak, hogy a nem megfelelő alvás kihat az egészségedre

Mindannyian voltunk már így – minimális alvás után reggel kikászálódunk az ágyból, hogy felkészüljünk a következő napra, és úgy érezzük, mintha le sem hunytuk volna a szemünket. Az alábbi listában 6 dolgot sorolunk fel, ami miatt nem kifizetődő megvonni magunktól az alvást.

A folytonos ásítozás, a koncentrációs képesség hiánya és a bambulás soha nem jó előjelei egy munkanapnak. Az alvás nem olyan dolog, amit csak úgy kihúzhatsz a tennivalók listájáról – nélkülözhetetlen szerepe van a fizikai, érzelmi és mentális egészség fenntartásában. Megfelelő mennyiségű alvás nélkül megnő a stroke és a magas vérnyomás kialakulásának kockázata. Mindkettő veszélyes az életre. 

1. Alvászavarok

Több mint 70 féle alvászavar létezik, közülük az álmatlanság, az alvási apnoé és a narkolepszia. Az álmatlanságban szenvedő beteg képtelen elaludni, illetve huzamosabb ideig aludni, az alvási apnoé a légzést befolyásolja, míg a narkolepsziás személy a nap bármely szakában képes hirtelen elaludni. Az alvási rendellenességek megnehezítik a mély és pihentető alvást, sőt, növelik a szorongás és a depresszió kialakulásának kockázatát.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL