KÖZÉRZET

Cukor, glutén, tej, vagy alkohol? - Arcod állapota felfedi, mi az, ami nem tesz jót a testednek

Honnan tudhatod, hogy a tested tolerálja-e az alkoholt, a glutént, a tejet vagy a cukrot? Nos, elég egy pillantás az arcodra és máris tudni fogod, melyik számít a legfőbb ellenségednek.

A bőr tükrözi az egészségi állapotunkat, és ezzel együtt az étrendünket is. A rossz étkezési szokások és bizonyos ételek intoleranciája felelős bizonyos bőrproblémák megjelenéséért, különösen az arcon. Ebben a cikkben 4 arctípust és annak mellékhatásait tárjuk fel, attól függően, hogy mely összetevők vagy ételek ártalmasak, vagy nem ártalmasak a testünk számára.

„Glutén arc”

A tünetek

A glutén intoleranciában szenvedő emberek tipikus tünetei a vörös és duzzadt arc és állkapocs, sötét, pigmentált foltokkal és pattanásokkal az állon. Feltételezhetően az emberek 15%-a érzékeny a gluténra, amely általában a duzzadt arcon és a szervezet rendellenes gyulladásos folyamatain köszön vissza.

Mi miatt alakulhat ki?

Az arcon kívül van egy másik ok, ami miatt a túlzott gluténfogyasztás ártalmas lehet a szervezetre nézve. Míg viszonylag kevés ember szenved coeliakia-ban (ez egy az autoimmun betegség), sokan érzékenyek a gluténra, melyről kimutatták, hogy fokozott bélpermeabilitást (áteresztőképesség) és gyulladást okoz. Ez a reakció megnöveli a bőrsejtek pigmentációját, ami a foltok megjelenését eredményezi. Ha a fenti tüneteket észleled magadon, akkor okosabban teszed, ha elkerülöd a glutént.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL