KÖZÉRZET

Cukor, glutén, tej, vagy alkohol? - Arcod állapota felfedi, mi az, ami nem tesz jót a testednek

Honnan tudhatod, hogy a tested tolerálja-e az alkoholt, a glutént, a tejet vagy a cukrot? Nos, elég egy pillantás az arcodra és máris tudni fogod, melyik számít a legfőbb ellenségednek.

A bőr tükrözi az egészségi állapotunkat, és ezzel együtt az étrendünket is. A rossz étkezési szokások és bizonyos ételek intoleranciája felelős bizonyos bőrproblémák megjelenéséért, különösen az arcon. Ebben a cikkben 4 arctípust és annak mellékhatásait tárjuk fel, attól függően, hogy mely összetevők vagy ételek ártalmasak, vagy nem ártalmasak a testünk számára.

„Bor arc”

A tünetek

Azokra az emberekre, akiknek szervezete nem tolerálja az alkoholt, általában jellemző a zsíros hatású bőr, az ernyedt szemhéjak, a szem alatti apró ráncok, a kitágult pórusok, a dehidratált arc, és a vöröses arcpír.

Mi miatt alakulhat ki?

Közismert, hogy a bor (és általában az alkohol) rengeteg cukrot tartalmaz, valamint peszticideket és szulfitokat, ezenkívül erősen szárítja a bőrt. A testünk vizet veszít, az alkohol túlterheli a májat és megzavarja az emésztést. Mindez ráncokhoz, és csúnya, megereszkedett bőrhöz vezet. Az időnként történő nagy mennyiségű fogyasztásnál csak a rendszeres ivás a rosszabb, ugyanis felborul a bélflóra egyensúlya, ami további betegségekhez vezethet. Röviden: ha hetente több mint 4 pohár alkoholt fogyasztunk, az káros lehet mind a szervezetünk, mind a bőrünk szempontjából is.


 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL