Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Illat és zamat - Gyógyító fűszercsodák

Szerző:
Szabó Anna
A fűszer az étel lelke, ráadásul a legtöbb fűszer gyógynövény. Egyre inkább kezdenek beszivárogni az egzotikus, keleties fűszercsodák. Sokan élvezettel vetik bele magukat a velük való kísérletezésbe, de bizalmatlanok is vannak még szép számmal. Legyen ez bátorítás számukra.

{KEPGALERIA}

Kurkuma

A curry egyik fő alkotórésze, de előfordul, hogy édességekhez is adagolják. Indiai sáfrányként is emlegetik erős sárga színe miatt. Íze erős, kissé kesernyés, pikánssá teszi és megfesti az ételeket, de óvatosan kell bánni vele, nehogy keserűvé tegye az ennivalót. Éppen a sárga festékanyag miatt vált az ayurvédikus gyógyászat részévé. Az ugyanis erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő és prosztaglandin gátló típusú fájdalomcsillapító – olyan, mint az ibuprofén -, ezért menstruációs és ízületi fájdalmak ellen is ajánlott. Féregűző, antibakteriális és antivirális, segíti az emésztést. Erősíti az immunrendszert és a májat, méregteleníti. Daganat ellenes tulajdonságát is vizsgálják. Segít szélgörcs esetén, de akkor is használhatod, ha sok a gyomorsavad.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL