REJTÉLY-MISZTIKA

Titkos asztrológiai utalásokat rejthet da Vinci Az utolsó vacsora képe!

Önmagában is gyönyörű, lenyűgöző, ugyanakkor misztikus Leonardo da Vinci híres festménye. Rengeteg elmélet és teória kering körülötte. Több szempontból is lehet nézni izgalmas és titokzatos szimbolikája miatt, de most minden jel arra utal, hogy az asztrológia is jelen lehet a képen!

Mint tudjuk, Leonardo da Vinci nem pusztán festő volt. Korának tudósa, feltalálója és polihisztora is volt. Több kísérletet is végzett és különféle futurisztikus szerkezeteket épített. Mégis a festészet tette nevét hallhatatlanná és vált ezáltal az olasz reneszánsz egyik legkiválóbb festőjévé.

Egyik leghíresebb képe Az utolsó vacsora. Már hosszú évek rágódnak rajta a történészek, a műértők, igyekszenek megfejteni a titkát és úgy tűnik, még mindig rejteget meglepetéseket. Van, ami csak teória vele kapcsolatban, de kézzel fogható tényeket is sikerül vele kapcsolatban megállapítani.

Asztrológiai szimbólumokat rejthet Az utolsó vacsora

Volt, aki zenei kódot olvasott ki Az utolsó vacsorából, mások az apokalipszis dátumát látták meg benne, míg megint mások úgy gondolják, hogy Jézus és Mária Magdolna látható rajta, tehát teóriából nincs hiány.

Az utolsó vacsora Jézust és a 12 apostolt ábrázolja a keresztre feszítés előtti napon. Jézus kijelenti, hogy egyikük el fogja árulni és erre mindannyian másképp reagálnak. Ezeket a reakciókat pedig számtalan módon lehet értelmezni és meg is próbálták már válaszokat találni rá. Nagyon sokan úgy vélik, hogy a 12 apostol valójában a 12 csillagjegyet szimbolizálja, Jézus pedig maga a Nap. Ezt igazolhatja akár az is, hogy da Vinci az apostolokat hármas csoportokban festette meg, ami a négy őselem szimbóluma is lehet, vagyis megjelenik a föld, víz, tűz és levegő elem is, amelyek szintén az asztrológia részét képezik. Ha ezt vesszük alapul, a kép árnyékos bal oldalán vannak a víz és föld jegyűek, míg a fényesebb, jobb oldalon a tűz és a levegő jegyűek.

 

Az utolsó vacsorában megjelennek a csillagjegyek is

Simon apostol –Kos

Taddeus apostol – Bika

Máté apostol – Ikrek

Fülöp apostol – Rák

János apostol – Oroszlán

Tamás apostol – Szűz

Mária Magdaléna – Mérleg

Júdás – Skorpió

Péter apostol – Nyilas

András apostol – Bak

Jakab apostol – Vízöntő

Bertalan apostol – Halak

Persze, mindez egyelőre egy újabb, izgalmas teória, mivel közvetett bizonyíték nincs arra, hogy Leonardo valóban ezek az asztrológiai szimbólumokat rejtette el a képen. Bár kétségkívül felismerhetőek az egyes csillagjegyek jellemzői az apostolokban. Az 1950-es évek óta találgatják a tudósok az asztrológiai párhuzamot, több könyv is foglalkozott már a kérdéssel, de nagyon úgy néz ki, hogy továbbra is csak egy izgalmas teóriával gazdagodtunk.


 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL