Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÉPSÉG

Téli hideg - Fókuszban a kézápolás

Szerző:
Szabó Anna
A kéz egy csodálatos „eszköz”, amellyel majdnem mindent meg tudunk csinálni, amit csak kitalálunk – dolgozni, enni, festeni vagy akár beszélni. Kezet fogunk köszönéskor, megérintünk vele másokat és gyakorlatilag minden tevékenységnél használjuk, amit csak végzünk. Fontos számunkra, ezért mindenképpen megérdemli a mindennapi figyelmünket.

A kéz számtalan hatásnak van kitéve nap mint nap a munka, és a házimunka során egyaránt. Ezt télen tetézi a hideg, fagyos időjárás illetve a beltéri száraz levegő. Mindezek együttesen előidézhetik a bőrt védő lipidréteg károsodását, a kézbőr túlságosan kiszárad, érzékenyebbé válik, hajlamos az irritációra, és gyorsabban öregszik. A sértetlen lipidréteg ugyanis megakadályozza a víz és ásványi anyagok elillanását a szervezetből, védi a bőrt a kiszáradás, a külső környezeti tényezők negatív hatása, és a kórokozók ellen.

{KEPGALERIA}

Ujjgimnasztika

A kezeknek mindennapos fáradozás után nem csak az ápoló kozmetikai kezelésre van szükségük, hanem tornára, lazításra és nyújtásra is.

A kor előrehaladtával ujjaink izmai elveszítik erejüket és rugalmasságukat. Barbara Barsham, az amerikai fitneszedző összeállított egy tornasort, amely fürgén tartja az ujjakat, segíti megőrizni mozgékonyságukat és vitalitással teli biztos szorítást tart fenn. Az ujjgimnasztika specifikus mozdulatai első ránézésre nagyon szokatlannak, és egyúttal nbehéznek tűnhetnek, de kis gyakorlással biztosan elsajátíthatóak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL