UTAZÁS

A 10 leghátborzongatóbb úti cél - szerintünk

Utazni, világot látni csodálatos érzés. Ám vannak olyan helyek, ahova csak a legbátrabbaknak, vagy legelszántabbaknak ajánlott ellátogatni. Ez a lista a 10 legrémisztőbb helyet mutatja be a Földön, melyeket az átlagember aligha ismerhet – legalábbis személyesen.

{KEPGALERIA}

Poenari Kastély – Románia

A Bran kastély igazi turista látványosság, ám arra semmiféle bizonyíték nincs, hogy Vlad Tepes valaha is itt élt volna. Nem messze vannak azonban a Poenari Kastély romjai - Vlad valódi otthona, Wallachiában. A XIII. század kezdetén emelték, az első román uralkodók Románia déli részén. A XIV. század környékén Poenari volt a Basarab uralkodók legfőbb fellegvára. A következő néhány évtized alatt a név és a lakók néhányszor változtak, de valójában a kastélyt mindenki elhagyta.

A XV. században III. Vlad, a Karóbahúzó rájött arra, hogy milyen nagy előnynek számít, hogy a kastély egy meredek szakadék mellett áll, egy magas sziklán, ezért felújítatta és megerősítette az építményt, legfőbb erődjévé téve azt. Vlad halála után a kastély romba dőlt, de manapság részben még áll és nyitva van a turisták előtt. 1500 lépcsőfokot kell mászni, hogy elérjük a kastélyt, de hidd el, megéri. Talán a leginkább kísértett hely a világon.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL