UTAZÁS

A 10 leghátborzongatóbb úti cél - szerintünk

Utazni, világot látni csodálatos érzés. Ám vannak olyan helyek, ahova csak a legbátrabbaknak, vagy legelszántabbaknak ajánlott ellátogatni. Ez a lista a 10 legrémisztőbb helyet mutatja be a Földön, melyeket az átlagember aligha ismerhet – legalábbis személyesen.

{KEPGALERIA}

Palermo kapucinus katakombái - Olaszország

Először is, ezek a katakombák nem összekeverendők a csontokból épült építményekkel. A kapucinus katakombák Palermóban, tulajdonképpen Szicíliában temetkezési helyek. Manapság valamiféle „halotti turistalátványosságként” szolgálnak, mint valamiféle különleges történelmi mementó. 1559-ben a kolostor szerzetesei mumifikálták halott testvéreiket, és végső nyugovóra helyezték őket a katakombákban. A testeket átmosták ecettel, majd kerámiacsövek segítségével szárították ki. Némelyik testet bebalzsamozták, másokat lepecsételt üvegkabinokba zártak.

A szerzeteseket mindennapi ruhájukban őrizték meg, és melléjük helyezték köteleiket is, melyeket vezeklés céljából viseltek. Eredetileg a katakombákat csak a halott barátoknak szánták, ám a következő századokban státuszszimbólummá vált, ha valakit a kapucinus katakombákba temettek. Akaratuk szerint a helyi szellemi nagyságok kérték, hogy bizonyos ruhákban legyenek tartósítva, sőt bizonyos időközönként még át is öltöztették őket.

A katakombákat hivatalosan 1880-ban zárták be, de a turisták azóta is látogatják. Az utolsó temetés 1920-ban történt. A legutolsó, akit végső nyugalomra helyeztek, Rosalia Lombardo volt, aki akkor 2 éves volt, és akinek a teste szemmel láthatóan azóta is sértetlen. Olyan eljárással tartósították, melyet évtizedekig nem ismertek, de az utóbbi időkben felfedték a módszer titkát.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL