UTAZÁS

Mintha igaz sem lenne! - Meseszerű képeken a világ 8 leghihetetlenebb buddhista kolostora

A buddhista kolostorok, melyeket általában viharáknak neveznek, évszázadok óta fennállnak. Az első kolostorok a Kr.e. 4. században épültek. A világ egyik leglátványosabb és legnagyobb kolostorai a buddhista kolostorok, melyekből most a 8 leghihetetlenebbet mutatjuk meg.

Tudtad, hogy régen a szerzetesek és az apácák korlátozottan mozogtak a téli időszakban annak érdekében, hogy megakadályozzák a növények növekedésében történő bármi zavart, és megóvják őket a zord időjárástól? A kolostorok idővel a tanulás központjaivá váltak a buddhizmus alapelveinek megértése és megvitatása céljából. Így bővültek ki az idő elteltével a mai formájukra. 

1. Taktsangi kolostor (Tigris fészek), Bhután

A sziklás hegy tetején 900 méter magasan, Paroban található a gyönyörű Taktsangi kolostor, melyet Tigris fészeknek is neveznek. A templomkomplexumot 1692-ben építették a barlang körül, ahol Padmasambhava Guru, a buddhizmus alapítója meditált. Ez a legismertebb barlang, melyben az alapító meditált. A legenda szerint a Gurut egy tigris vitte a hátán Tibetből erre a helyre. Sok más érdekes legenda is kapcsolódik a kolostorhoz. Sok értékes festményt és tárgyat semmisített meg az 1998-as tűz, de a kolostor nagyrészét visszaállították a régi állapotába.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL