UTAZÁS

Varázslatos fotókon a világ 5 legszebb ember alkotta turisztikai látványossága

A világ híres látványosságai közül a legtöbb nagyszerű építészeti remekmű. Elég, ha a franciaországi Eiffel-toronyra, az indiai Taj Mahal-ra vagy az Egyesült Arab Emírségekben található Burj Khalifa-ra gondolunk, máris kicsit átérezzük azt az érzést, melyet az ilyen remekművek megalkotásánál érezhettek a tervezők.

Az építészet olykor kifinomultabb is lehet, hiszen időnként a természeti adottságok inspirálják egy-egy nevezetesség megalkotásánál a tervezőket. Az alábbiakban 5 olyan látnivalót ismerhetsz meg, melyeknél a turisták valószínűleg nem jönnek rá azonnal, hogy építészek munkája az ember alkotta vízi látványosságoktól a mesterséges szigetekig.

Kék Lagúna - Grindavik, Izland

Izland a természetes szépségéről híres, de egyik legnépszerűbb és lélegzetelállító turisztikai pontja valójában egy ember alkotta különlegesség. A Kék Lagúna természetes forró forrásnak tűnik, ám a közeli geotermikus erőműből kifolyó víz miatt építették.

A Keflavik Nemzetközi Repülőtérhez való közelsége miatt a hely könnyedén megközelíthető és néhány turista szerint a forrás jó hatással van a bőrre. Akár igaz, akár nem, a Kék Lagúna gyönyörű látványt nyújt.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL