KÖZÉRZET

11 furcsa szokás, mely könnyen összetéveszthető a mentális betegségekkel

Furcsa emberekkel vagyunk körülvéve. Vannak, akik naponta 100-szor kezet mosnak, vagy megszállottan gyűjtik a szemetet, ami bizony sokszor aggódásra ad okot. Néhány aranyosnak titulált és ártalmatlannak hitt különcség azonban komoly mentális betegségek jelei is lehetnek. A baj csak az, hogy sokszor nehéz a kettőt megkülönböztetni. Ezzel a listával ebben szeretnénk segíteni.

Ne téveszd össze ezt a 11 szokást a mentális betegségekkel:

1. Feledékenység, vagy arcvakság?

Abszolút nem ritka dolog, ha valaki csak nehezen jegyez meg arcokat. Túl sok emberrel találkozunk életünk során, így lehetetlen mindegyikük vonásaira emlékeznünk. Az arcvakság egy olyan rendellenesség, ami esetén az illetőnek nem csupán nehézségei vannak valaki arcának felidézésével, hanem teljes mértékben képtelen rá. Ők más szempontok alapján ismerik fel az embereket – hajviselet, hang, kiegészítők, stb. Amint ezek megváltoznak, az arcvak személy már őket sem fogja beazonosítani.

Hogyan veheted észre? Ha úgy írsz le embereket, hogy nem említed az arcukat, ha kerülöd a keresztnevek használatát a párbeszédekben, ha összekeversz filmszereplőket, lehetséges, hogy te is arcvakságban szenvedsz.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL