KÖZÉRZET

8 hatékony módszer a stroke megelőzésére - Fejfájás és a fáradtság ellen is kiváló!

Ha olyan tüneteid vannak, mint az agyi köd, az állandó fáradtság és fejfájás, akkor lehet, hogy rossz az agyi vérkeringésed. Sok oka lehet annak, hogy az agyad nem kap elegendő vért, lehet ez a stressztől, a magas vérnyomástól a vérrögökig. A rossz vérkeringés korai jeleinek figyelmen kívül hagyása akár hipoxia kialakulásához is vezethet. Íme, a leghatékonyabb módszerek, melyek javítják az agy vérellátását.

Íme, 8 kiváló módszer a stroke megelőzésére, akárcsak fejfájás és a fáradtság ellen is:

1. Maradj aktív

Ha nagy intenzitású gyakorlatokat végzel, az izmaidnak több tápanyagra van szükségük, és a vér újraelosztásra kerül. Ez az agyi véráramlás csökkenéséhez vezet. Az egyszerű és mérsékelt gyakorlatok – épp ellenkezőleg - segíthetnek az agyi keringés növelésében. Általánosságban elmondható, hogy minden aerob tevékenység pozitív hatással van az agyi véráramlásra, így bátran dönthetsz úgy, hogy például úszol, kerékpározol, táncolsz, vagy éppen jógázol a friss levegőn. Mindez előnyös az egészségedre.

Ha nincs elég időd bármilyen sportot is űzni, iktass be legalább 30-50 percnyi rövid és gyors sétákat a nap folyamán. Amikor a lábad megérinti a földet, az nyomás hullámokat küld az artériákon keresztül, melyek viszont több vért és oxigént küldenek az agyadba. Ne feledd, légy aktív, amikor csak teheted. Például lépcsőzz liftezés helyett, szállj le előbb a buszról, hogy az utad hátralevő részét gyalog tedd meg és találj más útvonalat a kedvenc boltodig.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL