SZEX, SZERELEM

Lehetséges két férfit szeretni?

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára veled is előfordult már, hogy úgy érezted egyszerre két férfi is elrabolta a szíved. Ettől persze teljesen összezavarodtál, nem értetted, hogy ez mégis hogyan fordulhat elő. Lehetséges-e egyáltalán egyszerre több embert szeretni és ha igen ez a szeretet mindkét fél iránt tekinthető-e szerelemnek?

Mi a szerelem? A kérdés jó, ám a választ csak nem lehetetlen megfogalmazni, hiszen a szerelem mindenkinek mást jelent, mindenki máshogy éli meg. Egy azonban biztos, a szerelem mindig a szereteten alapszik.
Egyszerre két embert szeretni igenis lehetséges, ám meg kell hagyni, hogy nem mindennapi dolog. Veled is könnyen előfordulhat ez bizony, akár komoly lelki vívódásokhoz is vezethet.

A mindennapi életben az emberek többsége által elfogadott nézet egyértelműen az, hogy csak egy embert lehet igazán, szerelemmel szeretni. Nos, úgy gondolom ha ez valóban így lenne, akkor ez a téma soha nem is vetődhetett volna fel. Persze ezzel a nézettel alapvetően nincsen semmi probléma, abban az esetben, ha mindannyian monogámok lennénk és az égvilágon senkinek nem lenne szeretője, de mint tudjuk ez nem így van. Érdemes elgondolkodni itt a szerető résznél, hiszen gondolj csak bele, aki hosszú távon állandó szeretőt tart, az bizonyára érzelmileg kötődik az illetőhöz, tehát valamilyen értelemben szereti őt.

Bármikor megtörténhet akár veled is, hogy boldog párkapcsolatban élsz, szereted a párod, ám mégis megismerkedsz egy olyan férfival, akinek egyszerűen nem tudsz ellenállni. Elkezdődik köztetek egy szerelmi viszony, majd azon kapod magad, hogy a párodat ugyan még mindig szeretet és eszed ágában sincs vele szakítani, ám a szeretődtől sem vagy képes megválni. Ebben az esetben teljesen normális, hogy összezavarodsz és keresed a válaszokat, ám nem kell kétségbeesni ez egy nem mindennapi, de mégis előfordulható dolog, amire a válasz igen egyszerű.

Egyszerre több embert is lehet szeretni, ám senkit sem ugyanúgy, mindenkit másképp. Annak az oka, hogy szeretőt tartasz nem feltétlenül csak az lehet, hogy az aktuális kapcsolatod megromlott. Szeretheted te egyszerre a párodat és a szeretődet, ám nem feltétlen ugyanazzal a szeretettel és persze nem minden esetben szerelemmel. Lehet valakit azért szeretni, mert jól érzed magad vele, vagy mert kielégíti a vágyaid, esetleg annyira megfogott a személyisége, az egyénisége, hogy egyszerűen megszeretted őt mint embert.

Ám arra azért mindenképp oda kell figyelned, hogy különbséget tégy szerelem és rajongás között. Mindemellett természetesen arról sem szabad megfeledkezned, hogy az ismeretség elején mindig nagyobb a tűz és a szenvedély, mint egy régi kapcsolatban és ezt semmiképp sem szabad összekevernek a szerelemmel, szeretettel.

Egyszerre tehát szerethetsz te két embert, ám alaposan el kell azon gondolkodnod, hogy ez a szeretet szerelem-e. Szerelem a párod felé, vagy netán az lenne a szerelem, amit egy új és izgalmas kapcsolat lehetőségében látsz? Mérlegelj, hogy egy kezdetleges szerelemnek hitt fellángolás miatt, megéri-e a talán már kissé ellaposodott, de igaz érzelmeket rejtő kapcsolatodat eldobni.

A szeretetet és a szerelmet mindenki máshogy éli meg, ezért mindig azt tarts szem előtt, ami téged boldoggá tesz. Soha ne hozz olyan áldozatot, ami neked árt.
Szerelem és szeretet tehát ide vagy oda, a lényeg az, hogy jó legyen és téged boldoggá tegyen. Élvezd, amit érzel, mérlegelj, de ne gondold túl, hiszen az érzelmek lényegében nem a logikán alapszanak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL