SZEX, SZERELEM

A szerelem egyszerűen létszükséglet

Szerző:
Szabó Anna
Még a legönzőbb embernek is szüksége van szeretetre. A csecsemőnek megadhatnak mindent, ha nem kap simogatást, ideges, feszült lesz, és sok esetben buta marad. A boldogsághoz és a harmonikus fejlődéshez elengedhetetlen, hogy már gyermekkorunkban megtapasztaljuk, mi is az a szeretet.

Szeretet nélkül az ember könnyen depresszióba eshet, vagy éppen pánikbetegség törhet ki rajta. Felcseperedve lecseréljük fő szeretetforrásunkat – a szülők helyét elfoglalja a szerelem. Az érzés fizikai tünetekkel is jár, az izgalmak, aggodalmak például gyorsítják a szívverést, átmenetileg akár még meg is betegíthetnek bennünket.

A léleknek is szüksége van szerelemre

A léleknek arra van szüksége, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Szerencsés esetben a két érzelem találkozik egymással. A szerelem hiánya azonban elvonásos tüneteket eredményezhet, és a bajból csak egy új lángolás gyógyíthat ki.

A szerelem nemcsak lelki, hanem testi szükséglet is

Az általa okozott hormonális változások erősítik a szervezetet, növelik az ellenálló képességet, a teljesítményt. Ha jobban belegondolsz, randevúra még félholtan is képes vagy elmenni. Szerelmesen sokan többet dolgoznak és a teljesítményük is kimagasló.

A szerelem megbénít

Az érem harmadik oldala, amikor a szerelem egyszerűen megbénít, az epekedés pedig valósággal elsorvaszt. Ám nemcsak a reménytelen szerelem lehet rabiga, sokakat a beteljesült szerelem is kínoz, talán éppen azért, mert beteljesült.

Szerelem első látásra – létezik?

A szakemberek szerint nincs ilyen. Úgy gondolják, hogy az ember sohasem szeret bele egy ismeretlenbe, még akkor sem, ha esetlegesen úgy érzi. Csak a jól ismert személyiség ejti rabul a szívet – az első megpillantáskor csupán saját képmására ismer. A hirtelen jött különös önfelismerést éljük meg villámcsapásszerű szerelemként.

Az egyoldalú szerelem

Nincs kínosabb érzés annál, amikor a másik fél nem viszonozza érzéseinket. Ennek többnyire az az oka, hogy hamis „lenyomatot" vettünk a másikról. Ha már így történt, jobb minél hamarabb túlesni rajta.

Fontos kérdések a szerelemről

Miért tudnak a férfiak sokkal józanabbak maradni?
Ők sem kevésbé szerelmesek az átlagnál, csak sokkal visszahúzódóbbak. Gyakran az eleinte félénk pasik közül kerülnek ki a legjobb és legtüzesebb szeretők. Ezért ha úgy érzed, hogy képtelen kezdeményezni a teremtés koronája, ne ess kétségbe, tedd meg te az első lépést.

Idővel lanyhul a szerelem?
Fokozatosan beoltódunk a szerelem okozta vírus ellen. Ezt a jelenséget akár megszokásnak is lehet nevezni.


Egyél csokoládét, sírj sokat. A csoki nyugtató hatású anyagokat tartalmaz a könnyekkel pedig elfolynak az éppen felesleges érzelmek.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL