FÉSZEK

Harmóniateremtés bambusszal - Tudod, milyen jelentéssel bír a szerencsebambusz szárainak száma?

A szerencsebambusz szárainak száma fontos szerepet tölt be a feng shuiban. A feng shui alapelvei szerint a szerencsebambusz kedvező chi energiát vonz és a víz, a fa, a föld, a fém és a tűz feng shui elemeket képviseli. Nem véletlen tehát, hogy az egyik legismertebb és legkedveltebb feng shui gyógymód.

A szerencsebambusz szárainak száma

A szerencsebambuszhoz kapcsolódó szerencse azon alapul, hány szára van a bambusznak, vagy hány szár van összefonódva. A szerencsebambusz szárainak száma határozza meg tehát, hogy milyen típusú energiát vonz az otthonodba. Minél több szár található az ültetvényben, annál nagyobb szerencse és áldás várható.

Egy bambusz szár szerencsét hordoz

Ez egy olyan típusú bambusz, amely úgy néz ki, mint egy gyökér nélküli kis rönk. Érdemes az egyik végét vízbe helyezni, hogy a levelek növekedjenek, és folyamatosan újakat növesszen. Ez a fajta bambusz az erőteljes élet jelképe, amely jóléttel van tele. Vállalkozások számára kitűnő, főleg akkor, ha partnercég kapja ajándékba, ugyanis sikeres együttműködést ígér. Egyes fajták illatos fehér virágot hoznak az egészséges zöld levelek mellett.

Két bambusz szár a szeretetet szimbolizálja

Sokan gyakran két bambusz szárat helyeznek el az otthonukban, a szeretet, a szerelem kifejezéseként. Azt is mondják, hogy ez a szám megduplázza a szerencsét.

Három szerencsebambusz szár a szerencse három fajtáját szimbolizálja

A háromszárú bambusz az egyik lehető legjobb számkombináció, amely az otthonodban lehet, ugyanis háromféle szerencsével áldhat meg:
• Boldogság: Fu
• Hosszú élet: Soh
• Vagyon: Lu (karrierlehetőségek)

Négy bambusz szár elűzi a rossz energiát

A kínai nyelvben a négyként használt szó nagyon hasonló a halálhoz használt szóhoz. A négyes számnak a halálhoz hasonlatos a konnotációja, és sha (negatív) energiát hordoz. Soha nem fogsz találni egy négyágú bambusznövényt a kínai kultúrában; sokkal kevésbé adhatod ajándékként, mert olyan, mintha halálos kívánságot adnál a címzettnek.

Öt bambusz szár vonzza az egészséget

Az ötszárú bambusz mindegyike az élet egy-egy területét szimbolizálja és azt, hogy azokban gazdagodás várható. Mind az 5 területhez pozitív energiákat vonz, így tökéletes választás, ha például jólműködő karriert vagy egészséges kapcsolatokat szeretnél. Az ötszárú bambusz az élet ezen öt területét gazdagíthatja:

•Érzelmi
• Intuitív
• Mentális
• Fizikai
• Lelki

Hat bambusz szár vonzza a jólétet

A kínai nyelvben a „hat” úgy hangzik, mint a „szerencse” szó. Hat bambusz szár vonzza a jólétet és a lehetőségeket a nagyobb gazdagság elérése érdekében.

Hét bambusz szár a jó egészségért

A bambusz hét szára jó egészséget hoz.

Nyolc bambusz szár elősegíti a növekedést

A kínai nyelv ismét nagy szerepet játszik e szám vonzó törvényében. „Nyolc” úgy hangzik, mint a növekedéshez vagy virágzáshoz használt szó. Nyolc szár a termékenységet is javítja.

Kilenc bambusz szár a szerencsét szimbolizálja

Ez a szerencse szimbóluma, és nagy szerencsét hoz annak, aki kilencszárú növényt kap.

Tíz bambusz szár jelenti a teljességet

Ha tízszárú bambuszt kapsz, akkor az ajándékozó teljességet, elégedettséget kíván neked. A tökéletes, egész életet szimbolizálja. A feladó azt akarja, hogy az életedben mindent megkapj, amire vágysz.

Huszonegy bambusz szár tartós egészséget hoz

Ha valaki egy ilyen számú bambusz szárú növényt ajándékozott neked, akkor az ajándékozó a te és családod tartós egészségét, áldását és gazdagságát kívája.

Szerencsebambusz és más bambuszok

A szerencsebambusz nem olyan bambusz, amelyet minden nap látni. Ez a fajta kisebb és a dracaenas családhoz tartozik. A kertekben és a hegyoldalon növekvő bambuszfajták gyorsan növekednek és képesek telenőni az egész területet indáikkal. A szerencsebambusz nem növekszik gyorsan és nincsenek indái. Gyökerei is csak néhány centi méretűre nőnek. Ezek a tulajdonságok ideális házi növénnyé teszik.

Bambusz szimbolika

A bambusz már régóta az erő kínai szimbóluma. Sokan csodálják a rugalmassága és egyéb jó tulajdonságai miatt. Kínában a szerencsebambustz Fu Gwey Zhu néven ismerik.

• Fu: szerencse és vagyon
• Gwey: hatalom és becsület
• Zhu: bambusz

Adj egy szerencsebambuszt ajándékba

Sok ember ad ilyen fajta növényt házavatóra, születésnapra, évfordulóra, nagyszabású megnyitókra, díjátadókra és egyéb neves alkalmakra. Aki kapja a bambuszt, annak nő a szerencséje. 

Harmóniateremtés az otthonodban

Használhatod a szerencsebambuszt annak érdekében, hogy otthonod harmónikussá váljon. Használd a szárak számainak jelentését, hogy biztosan ki tudd választani a számodra legmegfelelőbb növényt. Soha ne helyezz növényeket a hálószobádba, még akkor sem, ha szerencsebambuszról van szó. Ez túl sok yang-energiát hoz létre, ami kedvezőtlen hatással lesz a térre. Az egyik legjobb hely egy szerencsebambusz elhelyezésére a home office keleti vagy déli tájéka.


 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL