Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legegyszerűbb cukkini főzelék

Szerző:
Szabó Anna
Nevetségesen egyszerű, ám annál finomabb ez a cukkini főzelék. Abszolút nem kell túlbonyolítani az elkészítését, meglepő módon mégis nagyon ízletes.

 

Hozzávalók


- 50 dkg cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 db húsleveskocka
- őrölt fehér bors
- 1-2 ek kukoricaliszt
- 3-4 ek tejföl

Elkészítés


A cukkinit, a vöröshagymát, és a fokhagymát ízlés szerint daraboljuk fel, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Főzzük puhára, majd botmixerrel pépesítsük.

A kukoricalisztet keverjük simára a tejföllel, adjuk hozzá a pépesített cukkínihez, kézi habverővel keverjük simára, majd forraljuk fel újra. Ha felforrt, mérsékeljük a lángot, és folyamatosan kevergetve főzzük még néhány percig.

Tálaláskor a főzelékhez ízlés szerint kínálhatunk sült húst, fasírtot, tükörtojást, vagy esetleg rántott csirkemájat

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL