Hozzávalók
- 50 dkg cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 db húsleveskocka
- őrölt fehér bors
- 1-2 ek kukoricaliszt
- 3-4 ek tejföl
Elkészítés
A cukkinit, a vöröshagymát, és a fokhagymát ízlés szerint daraboljuk fel, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Főzzük puhára, majd botmixerrel pépesítsük.
A kukoricalisztet keverjük simára a tejföllel, adjuk hozzá a pépesített cukkínihez, kézi habverővel keverjük simára, majd forraljuk fel újra. Ha felforrt, mérsékeljük a lángot, és folyamatosan kevergetve főzzük még néhány percig.
Tálaláskor a főzelékhez ízlés szerint kínálhatunk sült húst, fasírtot, tükörtojást, vagy esetleg rántott csirkemájat
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK