Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb olaszos tésztavacsorák

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne ismerné legalább névről az olyan fogásokat, mint a tortellini, a tagliatelle? De az ezerarcú spagettit és a lasagnet már biztosan. A jó hír, hogy ezek otthon, bárki által elkészíthető étkek, és garantáltan sikert aratnak családunk, szeretteink, barátaink körében.

 

{KEPGALERIA}

 

Tagliatelle


Hozzávalók


40 dkg tagliatelle/szélesmetélt tészta
30 dkg paradicsom
30 dkg mozzarella sajt
30 dkg sonka
2 evőkanál paradicsompüré
10 dkg reszelt parmezán

néhány gerezd fokhagyma
extraszűz olívaolaj
bazsalikom

Elkészítés


Főzd ki a tésztát sós vízben, közben a sonkát és a paradicsomot vágd kockákra. Forrósítsd fel az olajat, add hozzá a fokhagymát és a sonkát, majd egy kis pirítás után a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, a bazsalikomot és a sót. Párold egy jó negyedórán át, míg mártás jelleget nem kap. Ha kész, keverd össze a kifőtt tésztával, tetejére szórj mozzarella kockákat és reszelt parmezánt. Ha gondolod, told be az egészet az előmelegített sütőbe egy 15 percre, de nem muszáj.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL