Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bacon szalonnás, újhagymás muffin (gluténmentes)

Szerző:
Szabó Anna
Ezt a receptet főként annak ajánljuk, aki csak gluténmentes ételeket ehet, bár a muffin így is nagyon finom, szaftos lesz, és ízre is éppen olyan, mintha sima liszttel készült volna. Nem beszélve arról, hogy mennyivel egészségesebb.

 

Hozzávalók 12 db muffinhoz

- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg bacon
- 5 dkg sajt
- 1 dl olaj
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db újhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- őrölt fehér bors
- pirospaprika

Elkészítés

A bacon szalonnát kockázzuk fel, és néhány per alatt süssük elő. A hagymát szeleteljük fel, tegyük egy tálba az elősütött szalonnával együtt, nyomjunk bele fokhagymát, és alaposan keverjük össze.
.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt borsot és a pirospaprikát. A tojást verjük fel, adjuk hozzá a tejszínt és az olajat, öntsük a lisztes keverékhez, elegyítsük össze, majd keverjük bele a szalonnás hagymát is.

A muffin formát papírral béleljük ki, kanalazzuk bele a masszát, majd a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt süssük készre. A muffinokat érdemes még langyosan tálalni, mert úgy a legfinomabb. Nagyon laktató, egy könnyű leves remek kísérője lehet.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL