Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bárányfilé burgonyával és tökkrémmel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 bárányfilé dagadóval együtt (a bordákat borító zsíros és izmos hús)
250 g burgonya
500 g tök
Rozmaring
Vaj
Só és bors

 

Elkészítése:

Zsírtalanítsuk gondosan a filét és a dagadót, ez utóbbit a lehető legtökéletesebben.

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, és vágjuk 2-3 mm széles szeletekre. Főzzük elő forró, sós vízben. Itassuk le róluk a vizet, és borítsuk be velük a dagadót. Szórjuk meg rozmaringgal, fűszerezzük sóval, borssal, majd tekerjük a filét a töltött dagadóba. Rögzítsük a tekercset anélkül, hogy túlságosan összeszorítanánk. Helyezzük a húst sütőtálra, köré pedig tegyünk apróra zúzott báránycsontokat. Süssük 225 ºC-ra előmelegített sütőben 10-12 percig. Sülés után pihentessük 10 percig.

A hús pihentetése alatt készítsük el a tökpürét. Engedjük fel a sütésből visszamaradt pörköltet és a szaftot húslevessel, vagy ha nincs más, akkor vízzel. Szűrjük át ezt a levet szitán, és a tűzről elvéve keverjük bele a vajat.
Szeleteljük fel a pecsenyét, és díszítsük a tetejét a tökpürével. Tálaljuk meleg tányérokon, amelyeket dekorálhatunk még néhány rozmaringlevéllel is. 

Tipp:

A tökhab készítését kezdjük azzal, hogy a tök egynegyedéről eltávolítjuk a kérget, és húsát nagy darabokra vágjuk. Tegyük egy mélyebb lábosba, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá néhány mogyorónyi vajat. Öntsünk rá egy kevés vizet, fedjük le az edényt, és melegítsük lassan, időnként ránézve. Amikor a tök megpuhult, pépesítsük a mixerben.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL