Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bazsalikomos cukkini-krémleves

Szerző:
Szabó Anna
Rendkívül egyszerű, és kb. fél óra alatt elkészíthető krémlevest hoztunk most, frissen szedett bazsalikommal megbolondítva. A leves már magában elkanalazgatva is nagyon finom, de ha ezt még fokozni szeretnéd, akkor készíts hozzá pirított kifli karikákat. A ropogósra sült kifli, és a meleg leves együtt valami mennyei. 

 

Hozzávalók


- 1 közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt bors
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 2 ek olaj
- 5 dl víz


Elkészítés


A vöröshagymát aprítsuk fel, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra. Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük, hogy a cukkini megpuhuljon. Tegyünk bele egy kis bazsalikomot, majd botmixerrel pépesítsük a levest.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, és csepegtessük meg egy kevéske mogyoróolajjal. Ízlés szerint pirított kifli karikákkal kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL