300g apró burgonya
300g karalábé
1 fej vöröshagyma
30g vaj
Só, bors
250ml zöldségalaplé
100g tejszín
2 evőkanál olaj
4 szelet borjúmedalion (kb. 60g)
50g zsombor
25g fűszervaj
1. Mosd meg a burgonyákat, hámozd majd felezd meg őket. Ezután tedd egy hidegvízzel teli edénybe. Tisztítsd meg a karalábét, és szeld diónyi darabokra.
2. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, ezután dobd bele a burgonyát és a karalábét és párold meg. Közben fűszerezd sóval és borssal.
3. Öntsd fel a zöldségalaplével, forrósítsd fel, majd fedd le és párold 20 percen keresztül közepes lángon. Kicsivel azelőtt, hogy megpárolódnának a zöldségek, szórd rá a zsombort.
4. Közben melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és sózd meg a borjú medaliont, valamint borsozd be. A forró zsiradékban 3-3 percig süsd meg mindkét oldalát. Ezután vedd ki a serpenyőből és csöpögtesd le.
5. Tálald a párolt zöldségekkel.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK