Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Chai teás kenyér

Szerző:
Szabó Anna
A mostani desszertünk egy valódi kuriózum, ugyanis egy szó szerinti tea süteményről van szó. Igen, jól olvastad, tea sütemény, ugyanis a kenyerünk alapját a chai tea fogja adni. Egy gyorsan elkészíthető és garantáltan nagy sikert arató desszertről van szó, mely a fahéjnak köszönhetően már igazi ünnepi hangulatot varázsol lakásunkba.

 

Hozzávalók:

375 g zabliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
2 tojás
1 doboz sovány tejföl
kb. 5 dkg kókuszolaj
¾ bögrényi chai tea
édesítő
vanília aroma/vaníliás fehérjepor

Először elkészítjük a chai teát. Egy bögrébe tegyünk legalább négy filtert (minél intenzívebb az íz, annál jobb), és kb. háromnegyedig töltjük forró vízzel. Kb. 5-10 percig áztatjuk a filtereket, majd utána hagyjuk picit hűlni, nehogy összekapja majd a forró tea a tojásokat.

Egy nagy edényben összekeverjük a tojást, az édesítőt, a teát, a tejfölt, a vaníliát és a kókuszolajat. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát és jó alaposan elkeverjük. Szilikonos kenyérsütő formába öntjük, a tetejét megszórjuk fahéjjal, és kb. 1 órán át, illetve tűpróbáig sütjük.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL