Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Citromos felfújt

Szerző:
Szabó Anna
A citrom különösen gazdag C-vitaminban: egyetlen citrom leve fedezi a napi szükséglet felét. Mint minden déligyümölcs, a citrom is véd a fertőzések ellen, és antioxidáns hatású. Továbbá a benne levő pektin csökkenti a káros koleszterin szintjét.

Hozzávalók:
2 citrom leve és finomra reszelt héja
1ek kukoricakeményítő
4 tojás
50g sovány túró
10g margarin
1ek porcukor

Elkészítése:

1. A keményítőt keverd el egy kis citromlével, add hozzá a citrom reszelt héját, a maradék citromlevet, és jól összekeverjük. Lassan felforraljuk, folyamatosan keverve egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

2. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját fehéredésig keverjük a fruktózzal, beleöntjük a forró citromlevet, és folyamatosan tovább keverjük. Kis lángon, folyamatosan keverve 2-3 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

3. Habosra keverjük a túrót. A citromos krémhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra (gázsütőn 6. fokozat), és vékonyan kikenünk margarinnal egy szufléformát.

5. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a krémbe, nehogy összetörjön a hab. A keveréket a szufléformába öntjük, betesszük a sütőbe, és 25-30 percig sütjük, míg a felszíne megpirul és felemelkedik.

6. A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét porcukorral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL