1 ¼ csésze finomra tört csokoládés keksz
2/3 csésze lágy vaj két részre osztva
1 ½ csésze porcukor
1 evőkanál tej
1 ½ teáskanál reszelt narancshéj
½ teáskanál citromhéj
½ teáskanál őrölt vanília
¼ csésze csokoládédarabka megolvasztva
1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kekszmorzsát a vaj felével. Nyomkodjuk 23x23 cm-es sütőedény aljába, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen. (A tepsit nem kell kikenni!)
2. Kis tálkában keverjük össze a porcukrot, a maradék vajat, a tejet, a narancshéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Gépi habverővel közepes fokozaton keverjük könnyű, habos állagúra, a tálka oldaláról közben szedjük le az odatapadt krémet. Kenjük a tésztára.
3. Locsoljuk rá az olvasztott csokoládét. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon; kb. 2 órára. Vágjuk kockákra. A maradékot hűtőszekrényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK