Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal

Szerző:
Szabó Anna

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell

2 marék friss levélsaláta vegyesen

1 fél citrom szeletelve

1 savanykás alma

2 db TV paprika

2 evőkanál méz

1 kis darab gyömbér

1 ek. olíva olaj

1 tk. MAGGI Gyros csirkefalatok alap

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk, majd megforgatjuk a Gyros csirkefalatok alapban.A fűszeres csirkekockákat felszúrjuk 4 kis nyársra, majd egy evőkanál olívaolajon serpenyőben hirtelen kisütjük.Eközben megmossuk a levélsalátákat, a citromot, az almát és a paprikákat.A levélsalátákat összetépkedjük, a citromot és az almát vékonyan felszeleteljük, egy tálban jól elkeverjük úgy, hogy a citromot kissé megnyomkodjuk.

A gyömbérdarabot megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk és darálógépbe tesszük. Jól összedaráljuk, néhány csepp citromot csepegtetünk rá, majd hozzákeverünk két evőkanál mézet.Tálaláskor alulra halmozzuk a friss salátát, erre tesszük a csirkesaslikot, egy kis mártogatós tálba mellé kanalazzuk a mézes gyömbéres paprikakrémet.

Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: A mártogatósok tárháza végtelen. Tízóraira vagy uzsonnára például készíthetünk fűszeres-joghurtos mártogatóst, amit zöldséghasábokkal csipegethetünk el a nap folyamán.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL