Hozzávalók 6 db tekercshez
- 1 közepes cukkini
- 1 cs szeletelt bacon
- 3 db csirkemáj
- 2-3 dl tejföl
- 1-2 ek kukoricaliszt
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- majoranna
- szerecsendió
- 3 dkg margarin (vagy vaj)
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A cukkinit szeleteljük fel vékonyra, majd öntsük a serpenyőbe az olívaolajat, és néhány perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. Szedjük ki egy tálcára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hűtsük ki.
A csirkemájakat vágjuk félbe, szórjuk meg egy kevéske sóval, őrölt borssal, szerecsendióval, és majorannával, majd alaposan forgassuk össze.
2-3 szelet bacon szalonnát fektessünk le, helyezzünk rá egy szelet elősütött cukkinit, tegyünk rá egy fél befűszerezett csirkemájat, majd óvatosan tekerjük fel. Az elkészült tekercseket tegyük egymás mellé egy margarinnal (vagy vajjal) kikent kerámia sütőformába, vagy tepsibe.
A tejfölt keverjük simára a kukoricaliszttel, öntsük rá a tekercsekre, majd fóliával fedjük le a sütőforma tetejét. Helyezzük előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig pároljuk. Vegyük le a fóliát, szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, és süssük szép pirosra.
Polenta
- 15 dkg kukoricadara
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
A tejet és a vizet öntsük egy edénybe, melegítsük fel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Adjuk hozzá a vajat, keverjük simára, és főzzük még néhány percig.
Egy tálcát vékonyan kenjük le olajjal, öntsük rá a masszát, simítsuk el egyenletesen, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, ízlés szerinti szaggassuk ki, vagy vágjuk fel nagyobb kockákra. Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, és a kiszaggatott polenta mindkét oldalát süssük szép pirosra benne.
Tálaláskor helyezzük a tányérra a cukkini tekercseket, majd a pirosra sült polentával kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK